Vanília illóolaj BIO

Ritka különlegesség! Igazi vanília illóolaj!  A vanília édes, balzsamos illata nyugtat és lazít, elűzi a szorongást, a feszültséget. Jótékonyan, erősítően hat a lélekre, fokozza az életkedvet. Párologtatáshoz, masszázshoz, test és arcápoláshoz, parfümhöz.

Bővebb leírás

quantity down quantity up

6 280 Ft‎ Ft‎

Vanília illóolaj BIO

Ritka különlegesség! Igazi vanília illóolaj!

A vanília (Vanilla planifolia) a kosborfélék (Orchideaceae) családjába tartozó kúszónövény. Mexikóban őshonos, de sok helyen termesztik, a legjelentősebbek ezek közül Madagaszkár és Indonézia. Halványsárga virága csak egy napig nyílik, és egyetlen kolibrifajta tudja beporozni, mely csak a vanília eredeti élőhelyén él. Termesztése ezért más helyeken rendkívül munkaigényes, mert a virágokat kézzel kell beporozni. Feldolgozása szintén hosszadalmas, mindez az árában is megmutatkozik.
A vaníliarúd a növény toktermése, az illatanyag (vanillin) az erjedés folyamán képződik a magokban, ezután alkoholos kivonással állítják elő az illóolajat.

A vanília édes, balzsamos illata nyugtat és lazít, elűzi a félelmet, a szorongást, a feszültséget és a haragot. Jótékonyan, erősítően hat a lélekre, fokozza az életkedvet. Sikeresen alkalmazható enyhe alvászavarok esetében is.

Biotermesztésből származó termék!

Felhasználási javaslatok:

  • Párologtatás aromalámpában: az életenergia növelésére, a gondok elűzésére, lazításhoz, akár meditációhoz. Illatosíthatod vele a helyiségeket.
  • Masszázshoz: Szabályos menstruáció elősegítésére, fájdalmas menstruációnál masszázskrémbe, sheavajba érdemes beletenni. Jó hatása van az alhasi görcsökre és az illata nyugtat is. Afrodiziákum, fokozza a nemi vágyat.
  • Fürdő készítéséhez is használhatjuk. Mindig egy kis tejben vagy mézben keverd el az illóolajat, csak utána add a fürdővízhez, különben kicsapódik az olaj!
  • Test- és arcápoláshoz: Sheavajjal vagy más növényi olajjal keverve alkalmas az egész test ápolására.
  • Parfümkészítéshez: Csábító illatú, egyedi parfümöt készíthetsz belőle.