Tömjénolaj

2 690,00 Ft
Adóval együtt

Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, sebgyógyító, érösszehúzó hatása van. Gyógyítja az égési sérüléseket. Nehezen gyógyuló sebeknél borogatásként használhatodk. Bőrápoló hatással is bír, jó a vízhiányos és zsíros bőrre, bőrpuhító, ránctalanító, a bőrt fiatalítja és rugalmassá teszi. Egyszerűen csak csepegtesd megszokott arc és testápolódba.

Kiszerelés ml
Mennyiség
Készleten

  • Biztonságos vásárlás és fizetés Biztonságos vásárlás és fizetés
  • Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap
  • Visszavásárlási garancia Visszavásárlási garancia

Tömjénolaj

Származása, története:

A tömjénolajat a balzsamfafélék (Burseraceae) családjába tartozó tömjénbalzsamfa (Boswellia sacra, syn.: B. carterii) gyantájából nyerik vízgőzdesztillációval. Ez a növény Északkelet-Afrika és Délnyugat-Ázsia területén őshonos. Gyantáját már ősidők óta használják füstölőként, erre a legrégebbi bizonyítékot Hatsepszut fáraónő sírjában találták, aki i. e. 1450. körül uralkodott az ókori Egyiptomban. Az ókorban rendszeresen égették a templomokban, tértisztító hatást tulajdonítottak neki, és hitték, hogy távol tartja az ártó erőket. Az egyiptomi mellett használták a japán sintoista, a hindu, és más vallási szertartásoknál is. A hatalom egyik jelképének számított, rangos illatszerként tartották számon. Az Újszövetségben a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént és mirhát vittek ajándékul az újszülött Jézusnak. Keleten és nyugaton egyaránt használták, tüdőbajra, bőrproblémákra, vese- és vérbetegségek gyógyítására. A magyar nép ősi hitvilágában rontáselhárítóként terjedt el.

Hatása:

A tömjén illóolaja rengeteg jó és hasznos hatással rendelkezik. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, sebgyógyító, érösszehúzó hatása van. Gyógyítja az égési sérüléseket. Nehezen gyógyuló sebeknél borogatásként használhatjuk. Bőrápoló hatással is bír, jó a vízhiányos és zsíros bőrre, bőrpuhító, ránctalanító, a bőrt fiatalítja és rugalmassá teszi. Segít a légzőszervi megbetegedések kezelésében: asztma, köhögés, hörghurut, gégegyulladás esetében inhalálásra, szaunához és fürdéshez használt olajkeverékek alkotójaként alkalmazható. A bőrt nem irritálja, nem teszi érzékennyé.
Aromalámpában párologtatva segíti az összpontosítást, az elmélyülést, az ellazulást és a meditációhoz szükséges hangulat megteremtését. Segít elűzni a gondterheltséget, a szorongást, a múltbéli fájdalmakat. Visszaadja a lelkierőt, lélekemelő, revitalizáló.

tomjenolaj-10ml

Különleges referenciák

ean13
599977191877

Új fiókregisztráció

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább vagy Új jelszó