Mosószóda vagy sziksó Teljes nézet

Mosószóda vagy sziksó

A mosópor hatékonyságának növelésére, és még sok egyéb általános mindennapi dologhoz . Vízlágyító, tisztító, zsíroldó hatású, környezetbarát szer.  A legnépszerűbb általános tisztítószer! Remek áztatáshoz, még a lagmakacsabb, legzsírosabb konyharuhával is megbírkózik. Ott a helye a Te háztartásodban is!

Bővebb leírás

quantity down quantity up

550 Ft‎ Ft‎

Mosószóda vagy sziksó

A mosószóda környezet kíméletességi szempontból kb. a második helyen áll a mosódió után.

Erősen szennyezett ruhánál, fokozhatod a mosódió hatékonyságát, ha egy régi mosószeradagoló gömbbe előzőleg vízben feloldott mosószódát teszel.

Mosási ajánlott hőfok: 40-60 C

A mosószóda külsőre azonos állagú hófehér por mint a mosópor, vízben könnyen oldódik.

A sziksó a szakirodalom szerint remek

  • vízlágyító
  • tisztító, zsíroldó hatású, ezt eleink évszázados tapasztalatai is alátámasztják. Az erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására is kiválóan alkalmas, általános tisztítónak is használható
  • környezetbarát, mészkőből és sós vízből állítják elő, olyan körfolyamatban, melynek nincs káros mellékterméke. Túl nagy mennyiségben azonban a talaj szikesedését okozhatja. Ezért azokon a csatornázatlan területeken, ahol magas a talajvízszint, nem ajánlott. Alumíniumedényeket viszont tilos mosni vele!

 

Ha valaki érzékeny bőrű, gumikesztyűben dolgozzon vele, mert szárítja a bőrt!

Áztatás:

az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás előtt egy éjszakára áztasd meleg, szódás vízbe! Színes ruhákhoz elegendő egy teáskanálnyi, fehér ruháknál, erős szennyezettség esetén három teáskanál a javasolt mennyiség. Ne alkalmazd gyapjú valamint valódi selyem ruhákon! Figyelj a textília színtartóságára!

Mosogatás:

5 liter forró vízben 1 evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket utána ecetes vízben kell kiöblíteni, különben foltos marad. Alumínium edényeket nem szabad szódával mosni. A sziksó szárít, gumikesztyűben dolgozz vele !

Általános tisztítás:

Egy liter meleg vízben feloldott 1 evőkanál mosószóda a legszívósabb tűzhelyeket, a legzsírosabb csempét, linóleumot is tisztává varázsolja. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás, szappanos vízben tisztíthatod, és a szagok ellen is kiváló.

Általános tisztítófolyadék:

1 liter forró víz, 3 evőkanál mosószóda. A tisztított felületet utána vízzel öblítsd le!

Figyelmeztetések:

  • Gyermekek elöl elzárandó! Hűvös helyen tárolandó!
  • R8: gyúlékony anyagokkal érintkezve tűzveszélyes, azoktól távol tartandó
  • R11: könnyen gyulladó
  • R22: nem szabad lenyelni, lenyelve káros az egészségre
  • R41: szembe és bőrre ne kerüljön, amennyiben a termék szembe kerülne, bő vízzel alaposan öblítse ki.

 

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.