A mákolaj, sok más kedvező hatása mellett a csontritkulás népi gyógyszere. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat.
Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését.
Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
A csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.
A mákolaj a csontritkulás természetes csodaszere.
A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 3 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
- elősegíti a magas vérnyomás csökkentését
- kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása
- normalizálja a vér koleszterinszintjét
- jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásában
- növeli a szellemi teljesítőképességet
- idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású
- a csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba
Klinikai tesztek igazolták, hogy a mákolajat fogyasztók csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.
A mákolaj felhasználási területei
A mákolaj klasszikus alapanyaga a keleti konyhának. Különleges aromája péksüteményekben érvényesül leginkább, de salátákhoz és gyümölcslevesekhez is kiválóan társítható.
Számos ünnepi étel készíthető vele, mint a magyar különlegesség a beigli vagy a mákos guba. Ezen kívül desszertek, rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, sütemény és számos más étel alkotóeleme.
Egyszerűen fogyasztható natúron naponta 1-2 kiskanállal reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.