

Kókuszolaj, (kókuszzsír) sütéshez, főzéshez.
Az egyetlen növényi olaj, mely sütésénél nem keletkezik káros transzzsír. Teljesen semleges ízű, az ételek táplálóbbak. Betegséget, és a túlsúlyt is megelőzheted a használatával.
A kókuszolaj az egyetlen növényi olaj, amelyet sütéshez használhatsz. Hevítéskor egyedül a kókuszolajnál nem keletkeznek egészségre ártalmas tanszzsírok.
Ezért sütéshez NEM ajánljuk:
A kókuszolaj dezodorált, vagyis az erős kókuszillatot eltávolították. Így bátran használhatod sütéshez, főzéshez.
Miért éppen kókuszolajban (24 fok felett folyékony, azaz kókuszolajnak mondjuk, 24 fok alatt zsír állagú, akkor kókuszzsírnak nevezzük) süssem a húst, palacsintát, fánkot vagy a rántottát? Miért készítsem vaj (margarin) helyett kókuszzsírral a süteményeket?
Gondoltál már rá, hogy az eddig megszokott olajat, mellyel nap, mint nap főzöl, lecseréld kókuszolajra?
Csak egy fontos kérdésed van? Lehet-e ugyanúgy használni a kókuszolajat az egyes ételek elkészítésekor, mint a már beváltat?
Igen! Húst, palacsintát, fánkot vagy lángost is süthetsz benne....
... bátran használhatod a kókuszt. A lényeg, hogy a hőmérsékletet 175 fok alatt kell tartanod. Ha nincs hőmérsékletjelződ a sütőn, onnan tudod, hogy a hőmérséklet efelett a pont felett van, hogy az olaj füstölni kezd. Ugyanúgy lehet tehát használni, mint bármelyik más olajat, nincsen semmilyen minőségi vagy mennyiségi megkötés.
nap, mint nap használsz különböző olajokat a konyhában. Sajnos ezek legtöbbje igen káros
Az olívaolajnak manapság nagy divatja van. Ugyan sokkal kevésbé károsíta egészséged és a bőröd, mint a többi étkezési olaj, de ez az olíva is képes szabad-gyököket képezni a szervezetedben. A kókuszolajat viszont ha nagy hőmérsékletre felhevíted, akkor sem fog oxidálódni, így nem képződnek sejtkárosító szabadgyökök. Transz-zsírokat sem tartalmaz, mely rákkeltő és érelmeszesedést okozó. A legegészségesebb választás a kókuszolaj.
A kókusz húsából préselik, a nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyhában is. A Magyar Cukorbetegek Szövetségének álláspontja szerint a cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket.
Gondolj bele, hol terem és hol használják a kókuszolajat? Ázsiában, ugye? Ahol nincsenek elhízott emberek. Ők nem napraforgó vagy olíva olajjal sütnek, főznek, hanem tradicionálisan a kókuszzsírt használják. A kókuszolaj generációk óta megvédi az egészségüket!
Én fogyózóm, nem kellenek a zsírok!
A zsír és az olaj rendkívül fontos az egészséged megőrzéséhez, mert az energiát, és egyes vitaminok felszívódását az olajokban-zsírokban található zsírsavak teszik lehetővé. Ha zsírszegény fogyókúrát folytatsz, és sikerül elérned a kívánt testsúlyt, akkor ahogy abbahagyod a diétát, beáll a jojó-effektus, azaz visszaszeded a leadott felesleget, mert a zsír, és tápanyag hiánya miatt raktározásra állt be a szervezeted.
A zsírmentes diéta tehát azon túl, hogy a szervezeted kimeríti, raktározásra is kényszeríti , ezért áll be a jojó-effektus, tehát jó eséllyel visszahízod a zsírmentes diéta alatt leadott kilókat, amint visszaállsz a megszokott étkezéshez.
kelt tésztákhoz,
kevert tésztákhoz (muffin, kuglóf, keverős süti),
linzerekhez .
pudingokhoz adva lágy, selymesen krémes állagot érsz el. Csokoládé mázat is készíthetsz belőle
palacsintát, fánkot süthetsz benne
pörkölt,
tojásos nokedli
levesek
Összefoglalva, kiválthatod bármely más, korábban használt zsiradékot kókuszra.