Kakaóvaj chips

100% kakaóbabból, pasztilla formátumban készült.  Illatmentes.  Krémkészítési alapanyag. Étkezési minőség.

Bővebb leírás

Értesíts, ha elérhető

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,

990 Ft‎ Ft‎

Kakaóvaj chips

A kakaóvaj egy ehető természetes zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és kakaó gyártása során. Enyhén csokoládészerű íze és aromája van.

A kakaóvaj szobahőmérsékleten szilárd, 30 fok felett olvadni kezd. Nagyrészt sztearinsavat, olajsavat, palmitinsavat és linolsavat tartalmaz, emelett karotinoidok is találhatók benne - amitől szép barna leszel. Elsősorban a finomított változatát árusítják, így ne halogasd a döntést, az Andió finomítatlan kakaóvaját érdemes kipróbálni! A finomítatlan kakaóvajat csak az Andió boltban érheted el.

Kakaóvaj - mint napozó krém, használd egész nyáron a szép barna bőrért!

A kakaóvaj növényi napvédőként is funkcionál, fényvédő hatása kb. 6 faktorszámnak felel meg. Az alapvető napozási szabályokat betartva ez is elegendő lehet, ha már van egy alapszíned, vagy kreol bőrű vagy.

A bőrbe masszírozva a kakaóvaj segíthet a stressz feloldásában, erősíti az immunrendszert, és még a rák megelőzésére is alkalmas. Ez azért van, mert a kakaóvaj polifenolokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a szabad gyökök kialakulását és nyugtatják az irritált bőrt.

Alkalmazása:

36 fok körül már könnyen kenhető, így napozás közben viszonylag jól kenheted. Elég csak végighúzni a testeden egy pasztillát.... olvadni fogj, mint a vaj. És remek barna színt kapsz, segít szép, egységes barnára sülni.

 

 

A kakaóvajat, az eredetileg Amerika trópusi részéről származó kakaófa terméséből nyerik ki. A kakaófa termése, kb. 15-25 centiméteres, hosszúkás gyümölcs. A termés húsában több sorban elhelyezkedő magok, azaz kakaóbabok vannak, melyek kb. 50% kakaóvajat tartalmaznak.

Hidratáló  testvaj

Hozzávalók:

20g kakaóvaj
10g sheavaj
20g kókusz olaj

Elkészítés:

Gőz fölött egy üveg edényben olvaszd fel a kakaóvajat, shevajat. Mikor majdnem kész, add hozzá a kókuszt is (az hamar olvad)! Vedd le a gőzről, botmixerrel dolgozd össze, mindaddig, amíg el nem kezd fehéredni és kemény nem lesz! Kellemes szépülést.