Halolaj O3 Teljes nézet

Halolaj O3

A halolajban található Omega-3  zsírsav a szervezetedre jó hatású. Hozzájárul a szív megfelelő működésé­hez,  a normál agymű­ködés fenntartásához, a normál látás fenntartásához is. Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyermekeknek.

Bővebb leírás

quantity down quantity up

3 090 Ft‎ Ft‎

Az omega-3 zsírsav szedésének bevezetését fontolgatja a Brit kormány miután a legújabb kutatások igazolták, hogy segít a gyerekek megfelelő agyi fejlődésében, javul a koncentrálóképességük, és memóriájuk.

Az omega-3 zsírsav legfőbb forrása a tengeri hal (Magyarország tengeri hal fogyasztása egynyolcada az ajánlott napi mennyiséghez képest). Az emberi agy 30%-át a DHA zsírsav teszi ki mely az idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban játszanak szerepet. Értelmi képességünk, intelligenciánk eme kommunikációnak az egészséges működésétől függ.

Okosító omega - 3 zsírsavak

Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyermekeknek. A legújabb kutatások szerint az omega-3 – bevitel hatására javult a gyermeke figyelme, koncentrálóképessége és memóriája, valamint jobb lett felfogóképességük. Szedését már kora gyermekkortól ajánlják.

Mik az omega-3 zsírsavak?

Az omega-3 zsírsavak táplálkozásunk létfontosságú elemei. Legfőbb forrásunk a tengeri hal, melyből heti 200-300 g-ot ajánlott megenni. Ezzel szemben Magyarországon az átlag fogyasztás ennek kb. egynyolcada. Más szóval nyolcszor annyi halat kellene ennünk, mint eddig tettük, hogy biztosítsuk az otimális mennyiségű omega-3-bevitelt.

Milyen hatásuk van ezeknek a zsírsavaknak?

Az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb hatása, hogy javítják a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését. Az omega-3 zsírsavaknak több fajtájuk van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak. Az omega-3- bevitel különöse akkor fontos, amikor a gyermekek agya a legnagyobb mértékben fejlődik, azaz kb.14 éves korig.