Havas fenyő szappan Teljes nézet

Hálanapló

Miért érdemes hála-naplót vezetned?

Mert segít a figyelmedet a jó dolgokra fókuszálni. Segít friss szemmel tekinteni azokra a dolgokra is, amiket megszoktál. A rendszeres hála-napló írása pozitív érzelmekkel tölt fel.

Bővebb leírás

Értesíts, ha elérhető

quantity down quantity up

1 690 Ft‎ Ft‎

Hiába vagy lelkes, tele lendülettel, tervekkel, a hétköznapok olykor maguk alá gyűrnek. Na, ilyenkor kell, aki noszogat, aki lelket önt beléd, mint egy jó edző. Aki hátba csap és visszapendít a küzdőtérre, aki nem hagyja, hogy leülj és magadba roskadj. Erre kell ez a napló, amit magaddal vihetsz, és bárhol vagy - buszon, villamoson, munkahelyen, iskolában -, megkaphatod belőle a napi inspirációdat, hogy újult erővel folytathasd tovább. Vida Ágnes (www.gazdagmami.hu)

Javaslok egy kísérletet! Írj le esténként 3 olyan dolgot, mely közelebb vitt a sikerhez! Ha nehéz, holnap élj úgy, hogy könnyebb legyen a feladat! Adj hálát mindenért, ami a sikered felé visz! Adj hálát azoknak, akik a siker útján kísérnek! Vezesd 21 napig a Hálanaplódat- úgy változik át sikernaplóvá, hogy észre sem veszed! Persze előtte kell egy cél. Kezd el a cél kitűzésével, majd adj hálát érte! Szabó Péter (www.sikertelepek.hu)

4 tipp a hálanapló vezetéséhez

1. Legyél következetes!

Írj a naplódba minden nap! Az írást kösd egy időponthoz (pl. felkelés után, lefekvés előtt), mert ez segít beépíteni a napi rutinba!

2. Naponta írj legalább 3 dolgot, miért vagy hálás!

A forma és a mélység tőled függ, de próbálj minimum napi 3 dolgot összegyűjteni (idővel egyre könnyebb lesz)!

4. Legyél konkrét!

Az általánosítások helyett fogalmazz meg minél több konkrétumot, részletet. Pld.  hálás vagyok, hogy egészséges vagyok helyett ilyeneket írhatsz: hálás vagyok, mert van két lábam, és bárhová könnyedén elmehetek, hálás vagyok, mert erős szívem van, és a nap 24 órájában szolgál engem… Vagy a hálás vagyok a munkahelyemért helyett ilyeneket: hálás vagyok, hogy olyan feladatokat kapok a munkahelyemen, amelyek által fejlődhetek, hálás vagyok, hogy jó fej a főnököm, hogy jól kijövünk a kollégákkal, érdekes feladatokat kapok, normális a főnököm, nagyon jól kijövök a kollégáimmal.

4. Fordítsd a negatívumokat pozitívumokba!

Próbáld meg más szemmel nézni a problémáidat, a veled történt rossz dolgokat és keresd meg bennük a pozitívat (pl. összevesztem a barátnőmmel, de hálás vagyok mert ez segített rávilágítani eddig ki nem mondott dolgokra, amiket így most ki tudunk javítani).

Keményfedeles, A5-ös formátum

Válaszd ki, hogy mi fontosabb számodra: öröm vagy a siker!