Fenyőtű olaj 10 ml

990,00 Ft
Adóval együtt

Friss, terpentines, kámforos fejillatú 100%-os illó. Igazi karácsonyi hangulatot ad, imádnivaló fenyő illatával. Egyszerűen cseppentsd a szőnyegre, aromamécsesbe, asztali díszre.

Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

  • Biztonságos vásárlás és fizetés Biztonságos vásárlás és fizetés
  • Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap
  • Visszavásárlási garancia Visszavásárlási garancia

Fenyőtű olaj 10 ml

A fenyőtűkből vizzel való lepárolás által készül. Jellemző finom szagát bornilacetat tartalmától kapja.

Jellemzői: friss, terpentines, kámforos fejillattal és száraz, édes, balzsamos, fás aljegyekkel rendelkezik. 

Fő terápiás tulajdonságai: gombaölő, idegnyugtató, fertőzésgátló, vírusölő, baktériumölő, epehajtó, vizelethajtó, köptető, rovarölő, tonizáló.

Aromalámpában a fenyőtűolaj izgató és fűszeres illattal árasztja el a szobát.

Aromaterápiás felhasználásként erősíti az immunrendszert és segíthet légúti betegségek, hurutok, valamint stressz kezelésében.

Nem számítottál rá? Váratlanul fájdalom hasít a hátadba?

A fenyőtűolaj alkotórészei a bőrön keresztül gyorsan felszívódhatnak és így viszonylag rövid idő alatt kellemes, meleg érzést váltanak ki a bőrön és enyhítik a fájdalmat.

Sportsérülésekre is alkalmazható masszázs vagy borogatás formájában.

Derékzsábánál a begörcsölt izmok oldására a forró fürdők is kiválóan beváltak. A forró vízben való lazítást különböző fürdőadalékok, elsősorban olajok, például fenyőtűolaj, rozmaringolaj vagy teafaolaj segíthetik. (Ne közvetlenül tedd a fürődvízbe, oldd fel tejben v. mézben!)

Ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl hideg. Fürdőzés után, amely nem tarthat tovább 10-15 percnél, további lazítás ajánlott.

Ez azt jelenti, hogy burkolózz meleg takaróba, feküdj le és további legalább fél óráig a legnagyobb nyugalomban engedd magad mellett zajlani a világot!

Gyakran használják légzőszervi megbetegedések (influenza, hörghurut, asztma, homlok- és arcüreggyulladás), valamint mozgásszervi panaszok kezelésére. A légúti panaszok kezelésére használva, az illóolaj a hörgőkön keresztül választódik ki, fertőtleníti a légutakat és segíti a letapadt kóros váladékok eltávolítását.

Száraz inhalálás: zsebkendőre csepegtetve belélegezni.

Gőzölés: a forrásban lévő mintegy 1–1,5 liternyi vízbe vagy gyógynövényekből (pl. kamillavirágból, zsályalevélből) készült gyógyteába 10–25 csepp fenyő-olajat teszünk, majd a felszálló gőzt belélegezzük. Gyerekeknél a gőzölést ne alkalmazzuk!

Inhalálás után legalább 1–2 óráig célszerű meleg szobában tartózkodni. Az inhalálást naponta lehet megismételni, és több napon keresztül végezni.

Az illóolajat különösen a téli időszakban érdemes rendszeresen használni szobák és termek légterének fertőtlenítésére (olajmécsesben vagy valamilyen edényben lévő vízbe napjában többször csepegtethetünk fenyőolajat olyan mennyiségben, hogy az illat jól érezhető legyen), mert ezzel csökkenthető a fertőzéses légúti megbetegedések továbbterjedésének esélye.

Származás: Szibéria

Különleges referenciák

Új fiókregisztráció

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább vagy Új jelszó