Citromsav por

990,00 Ft
Adóval együtt

A kedvenc öko szerem! (a szódabikarbóna után) A legsokoldalúbb - a wc pereme alá szórom, vízkő ellen. Kádat és mosdókagylót súrolok vele. Befőtt tartósítására is használom. Na és persze a kávéfőző vízkőtlenítésére. Nincs csípős szaga, mellékíze, így sokkal jobb választás  mint az ecet. 

A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ!

Kiszerelés gramm
Tégely
Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

  • Biztonságos vásárlás és fizetés Biztonságos vásárlás és fizetés
  • Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap
  • Visszavásárlási garancia Visszavásárlási garancia

Citromsav por 500 g

Citromsav, a természetes vízkőoldó! Ha zavar az ecet szaga, helyettesítsd vízkőproblémánál citromsavporral.

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőtlenítésére:

  • nem mérgező,
  • könnyen elöblíthető.


A hasonló célra használt ecetnél is sokkal alkalmasabb, mert az utóbbi íze és szaga hosszan megmarad a kitisztított készülékekben.

Mosógépben:

A vízkő eltávolítást mindig - ruha nélkül - üres gépben végezd! Oldj fel 5-7 evőkanál citromsav port 500 ml vízben, és öntsd az oldatot a mosógép dobjába. Futtass le egy előmosás nélküli 95 C-os programot.

Mosogatógépben:

2 evőkanál citromsav port oldj fel 1 csésze forró vízben! Dörzsi szivaccsal (súrolókefével) mosd át a mosogatógép ajtaját, belsejét!

Mosogatógép átmosása: üres járatban (edények nélkül) indítsd el a mosogatógépet, előmosás nélküli,  60 fokos programot válassz! Vedd ki a szűrőt, és szórj 5-7 evőkanálnyi  citromsav port a gépbe! Futtasd végig a programot!

Fontos! Amennyiben nem lehet kikapcsolni az előmosást, akkor a citromsavat csak a program elindítása után 15 perccel tedd a gépbe, hogy a főmosás ideje alatt ki tudja fejteni a hatását.

Tea-, kávé-, eszpresszó gépekben, kávéautomaták vízkőtlenítése:

Oldj fel 1-2 evőkanál citromsav port 1 liter vízben, és a keveréket öntsd a gép víztartályába! Indítsd el a gépet, futtasd le a vizet!  Ezután 2 alkalommal mosd át tiszta vízzel is a gépet!  (Azért nézz utána, hogy a gyártók a Te háztartási gépednél, mit ajánlanak vízkőtlenítésre.)

Vízforraló berendezések vízkőtlenítése:

Vízforralók, tojásfőzők  vízkőmentesítéséhez készíts oldatot 1-2 evőkanál  citromsav porból és 1 liter vízből! Töltsd fel a készüléket az oldattal a vízkövesedésig, és kapcsold be! Hagyd hatni az oldatot, majd öntsd ki, és jól mosd át a készüléket!

Kancsók, csészék, fogmosó poharak megtisztítása:

Vízkőcsíkok, és lerakódások eltávolítására tegyél 1/2 - 1 evőkanál  citromsav port a teás, vagy kávés kannába, és önts rá forró vizet! Hagyd rövid ideig hatni, majd alaposan mosd át! A csészéket, poharaknál ugyanígy járj el!

WC tisztítása:

Használd  megelőzésre, hogy ne alakuljon ki vízkőcsík a WC-ben! Szórj 1-3 evőkanál citromsav port a WC-csészébe! Hagyd hatni, pár óráig, akár 1 éjszakán át se baj, ha úgy marad! Dörzsöld át WC-kefével, és öblítsd le!

Zuhanyfejek tisztítása:

Oldj fel 1-3 evőkanál citromsav port 250 ml vízben! Az oldattal megszabadulhatsz a vízkőlerakódásoktól súrolással, vagy áztasd  az oldatba! Hosszabb ideig hagyd hatni!  Ha végeztél, jól mosd el a zuhanyfejet!

Ültetőládák, virágcserepek, virágalátétek, vázák vízkőtlenítése:

A vízkő, és alga gyűrűktől 1 evőkanál citromsav por és 250 ml víz oldatával. Az oldatot szivaccsal vidd fel a felületre, hagyd hatni, majd öblítsd le!

Akváriumoknál az algásodás eltávolítására:

Ürítsd ki az akváriumot! Oldj fel 1-3 evőkanál  citromsav port 250 ml vízben! Az oldatot szivaccsal vidd fel a felületre, hagyd hatni, majd alaposan mosd le!

FONTOS!

Ne használd a citromsav port zománc, és márványfelületeken, valamint savérzékeny padlókon!
Konyhai kisgépek vízkőmentesítésénél a készülékgyártó előírásait tartsd szem előtt!

 

citromsav-por-500g-utantolto

Különleges referenciák

ean13
599318222988

Új fiókregisztráció

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább vagy Új jelszó