Borax
  • Borax
  • Bórax (fertőtlenítő)

Bórax

Ezeket a kiegészítő termékeket Neked ajánljuk
875,00 Ft
Adóval együtt

A bórax egy sokoldalú környezetbarát fertőtlenítő tisztítószer, valamint gomba- és rovarölőszer. Bármilyen felületnél bevethető általános tisztítószerként, fertőtlenítésre. Egyik legnépszerűbb szerünk, a szódabikarbóna után.

Kiszerelés gramm
Tégely
Mennyiség
Nincs raktáron

  • Biztonságos vásárlás és fizetés Biztonságos vásárlás és fizetés
  • Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap Szállítás: a rendkívüli helyzetben 5-7 nap
  • Visszavásárlási garancia Visszavásárlási garancia

Bórax


Sokoldalú környezetbarát fertőtlenítő tisztítószer, valamint gomba- és rovarölőszer. 


A bórax környezetbarát fertőtlenítő hatását Te is kihasználhatod. Kitűnően helyettesíti a klórtartalmú fehérítőket, a Bórax- a bórsav nátriummal alkotott sója. Természetes mosószerként-, tisztítószerként, gombaölőként, rovarirtóként és gyomirtóként, fertőtlenítőként is alkalmazhatod. Ráadásul környezetbarát is.

A bórax előfordulása az időszakos tavak helyén levő evaporit-lelőhelyeken a legvalószínűbb. Ilyen található többek között Törökországban, Kaliforniában, az Atacama-sivatagban, és Tibetben.

A bórax (nátrium-borát, nátrium-tetraborát) a bórsav nátriummal alkotott sója. Általában puha, színtelen kristályokból álló fehér por formájában fordul elő. Vízben jól oldódik. A legtöbben otthoni fertőtlenítő tisztítószerként használják, de számos egyéb felhasználási módja is van.


Felhasználása:

Általános környezetbarát fertőtlenítő tisztítószerként: adj egy evőkanál bóraxot fél liter meleg vízhez, ezzel tisztítható a padló, csempe.

Folttisztítás:  cellulóz-, gyapot-, juta-, viszkóz-szálakhoz, műselyemhez, selyemhez és nejlonhoz. A borfoltot azonnal szórd be sóval, majd fél óráig áztasd bóraxos oldatban.

Tapéta tisztítása:  a mosható tapéta szennyeződéseit könnyen lemoshatod bóraxba mártott kendővel.

Ablakmosás: ha nagyon piszkos az üveg, tegyél az ablakmosó vízbe kevés bóraxot.

Szőnyegtisztítás:  a bóraxos víz felélénkíti a szőnyegek színét. Szórjunk 3-4 kanál bóraxot egy vödör vízbe, majd az előzőleg portalanított szőnyeget bóraxvizes ronggyal töröljük át. Ezután célszerű végigtörölni a szőnyeget tiszta vízbe mártott ruhával is.

Faanyag védőszerként: kültéri vagy párás helyen levő új faanyagot 1 : 1 arányú bórax-bórsav 10 %-os, 50 C-os oldatába mártsd vagy permetezd! A sóoldat a fa belsejében kikristályosodik, így a szút is kipusztítja, és a gombákat is távol tartja.

Virágok szárítása: száraz virág készítéséhez és tartósításához a virágot helyezd egy időre bóraxporba!

Vízkő eltávolítás: edények vízkő lerakódásának eltávolítása: az edénybe egy evőkanál bóraxot tégy, töltsd fel vízzel és a vizet forrald fel! Ha a víz kihűlt, öntsd ki, és egy durva ronggyal dörzsöld le a felületét!

Rovarok ellen: a rovarokat pl.:HANGYA nehéz kiirtani, mert eldugott helyekre fészkelik be magukat. A szőnyeg alá és a szőnyeg szélekre, sarkokba, polcokra, résekbe szórt bóraxszal védekezhetünk ellenük. Az ecet és a bórax semlegesítik egymás hatását, ne kombináld őket!

Eldugult lefolyó tisztítása: a legegyszerűbb tisztítási módszer, ha forralunk egy kis vizet, és elővesszük a bóraxot szekrényből. Fogunk egy használaton kívüli poharat, és tölcséren keresztül beleöntünk egy pohár bóraxot a lefolyóba, majd egy pohár vizet. Várunk 20 percet és az elegy megteszi a dolgát, és újból használható a lefolyó. (Ha nagyobb a dugulás, meg kell ismételni a folyamatot)

Penész eltávolítására: penész nemcsak a falon vagy a csempén jelenhet meg, hanem a bútorokon is. A bórax segítségével ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatod: két pohár forró vizet keverj el fél pohár bóraxszal, és egy szivacs segítségével tisztítsd meg az oldattal a szövetet. Néhány órát érdemes hatni hagyni, csak ezután tiszta vízzel átöblíteni. Ezzel a módszerrel a ruhákból is kiirthatod a penészt. Szintén elpusztít bizonyos penész spórákat, és falak (pl. pincék cementfalainak) tisztítására is jó. A penésszel fertőzött területre tégy 1 csészényi bórax és 1 liter víz keverékét, letörlés nélkül hagyd száradni. Néhány nap elteltével porold le vagy porszívózd le a bóraxot.

Mosás, folteltávolítás, fehérítés, fertőtlenítés – bórax-szal

Kitűnő fehérítő és környezetbarát fertőtlenítő:  A  fehér és világos színű ruhák mosásakor, a mosódóbba, a szennyes ruhák közé szórd, por alakban használd (ne hígítsd fel vízzel). Kb. 6 kg ruhához 4-6 evőkanállal tegyél. A bórax kiváló szer a kényes anyagok mosása során is, ugyanis amellett, hogy feloldja a szennyeződéseket, nem árt az anyagnak.

Selyemből bórax oldattal ki tudod tisztítani az izzadtság foltját. Ezután a teljes anyagot langyos vízzel öblítsd ki. Ügyeljünk azonban a textília színtartósságára.
Színes anyagból teafoltokat 10%-os meleg bórax oldattal távolíthatod el. Itt is figyelni kell az anyag színtartósságára. Kiöblíted, majd citromlevet csepegtetsz a foltra. Néhány perc után ismét öblítsd ki.

A borfoltot azonnal szórd be sóval, majd fél óráig áztasd bóraxos oldatban."Sok mindent kipróbáltam már foltokra, most végre sikerült, egy telitalálat a Bórax!!!! Örülök a terméknek!!!!"  Mariann

 
Fontos! Tartsd gyermekektől elzárva!

környezetbarát fertőtlenítő
borax-500-tegely

Különleges referenciák

ean13
599746913632

Ezeket is kedvelni fogod

Új fiókregisztráció

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább vagy Új jelszó