
![]() | Himalája só orrspray 30 ml | +644,00 Ft |
![]() | Himalája só orrspray 30 ml | +644,00 Ft |
![]() | Nyugtató toroköblögető oldat 250ml | +1 490,00 Ft |
Aszkorbinsav (C-vitamin) - 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas. Fogyasztásával hozzájárulsz szervezeted egészségéhez. Fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.
A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ!
Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagymértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását.
A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.
A z általunk forgalmazott aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas, fogyasztásával hozzájárulhatunk szervezetünk egészségéhez.
Aszkorbinsav és a szépség..
Az aszkorbinsav több funkciót lát el a szervezetben. Ezek közül igen fontos, hogy segít fenntartani az egészséges bőrt. Mivel a szervezet nem képes a C-vitamin tárolására, ezért rendszeresen kell belőle fogyasztani.
A C-vitamin azonban úgy működik, mint egy antioxidáns, egy olyan anyag, ami megakadályozza a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. Ez az antioxidáns hatás védi a bőrt a káros UVB sugaraktól, illetve a környezeti mérgektől.
Sebgyógyulás
A C-vitamin a szervezetben képes a sérült bőrszövet hegesedését elősegíteni, így hozzájárul ahhoz, hogy a sebek megfelelően gyógyuljanak. A sebek lassabban gyógyulnak a C-vitamin hiány következtében.
Kollagén termelés
A C-vitamin segíti a szervezet kollagén termelését. A kollagén egy olyan fehérje, ami a csontok, az inak és az ínszalagok szerkezetének megőrzésében játszik fontos szerepet. A test szöveteinek egészségének megőrzésében nagyon fontos szerepe van. A C-vitamin így közvetetten hozzájárul a bőr puhaságának, simaságának és fiatalságának hosszú időn át történő megőrzéséhez.
Aszkorbinsav a konyhában, a sütikészítésnél
Többféle ételünk ízesítéséhez, vagy állagának javításához felhasználhatjuk.
Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsavat adni a tésztához, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.
Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ezáltal finom, könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.
Az aszkorbinsav a konyhai felhasználása során nem csak a sütésnél nyújthat nagy segítséget, hanem a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását. Így nagyon finom, és egészséges befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd.
Kókuszvirág cukorral keverve kitűnő limonádé készíthető belőle.
Aszkorbinsav és egészségmegőrzés
az immunrendszer normál működéséhez
a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
az idegrendszer normál működéséhez.
a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
fokozza a vas felszívódását.
a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
a normál csontozat fenntartásához.
a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
a fogíny normál állapotának fenntartásához.
a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
a fogak normál állapotának fenntartásához.
Ajánlott napi bevitel
Az emberi faj egyike azon kevés emlősöknek, akik nem képesek szintetizálni az aszkorbinsavat, így folyamatosan kell azt pótolni az étrendi forrásokból. A napi ajánlott bevitel 70-125 mg között mozog, azonban egyes kutatók úgy vélik, hogy a jó egészség megőrzéséhez naponta 1000-3000 mg C-vitamint kell szedni.
Általunk ajánlott napi mennyiség 1/2 mokkáskanál (kb. 1000 mg)