Aszkorbinsav 250 g Teljes nézet

Aszkorbinsav 250 g

Aszkorbinsav - 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas. Fogyasztásával hozzájárulsz szervezeted egészségéhez. Fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.

Bővebb leírás

quantity down quantity up

1 900 Ft‎ Ft‎

Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagymértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását.

A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.

A z általunk forgalmazott aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas, fogyasztásával hozzájárulhatunk szervezetünk egészségéhez.

Aszkorbinsav és a szépség..

Az aszkorbinsav több funkciót lát el a szervezetben. Ezek közül igen fontos, hogy segít fenntartani az egészséges bőrt. Mivel a szervezet nem képes a C-vitamin tárolására, ezért rendszeresen kell belőle fogyasztani.

A C-vitamin azonban úgy működik, mint egy antioxidáns, egy olyan anyag, ami megakadályozza a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. Ez az antioxidáns hatás védi a bőrt a káros UVB sugaraktól, illetve a környezeti mérgektől.

Sebgyógyulás

A C-vitamin a szervezetben képes a sérült bőrszövet hegesedését elősegíteni, így hozzájárul ahhoz, hogy a sebek megfelelően gyógyuljanak. A sebek lassabban gyógyulnak a C-vitamin hiány következtében.

 

Kollagén termelés

A C-vitamin segíti a szervezet kollagén termelését. A kollagén egy olyan fehérje, ami a csontok, az inak és az ínszalagok szerkezetének megőrzésében játszik fontos szerepet. A test szöveteinek egészségének megőrzésében nagyon fontos szerepe van. A C-vitamin így közvetetten hozzájárul a bőr puhaságának, simaságának és fiatalságának hosszú időn át történő megőrzéséhez.

 

Aszkorbinsav a konyhában, a sütikészítésnél

Többféle ételünk ízesítéséhez, vagy állagának javításához felhasználhatjuk.
Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsavat adni a tésztához, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.
Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ezáltal finom, könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.
Az aszkorbinsav a konyhai felhasználása során nem csak a sütésnél nyújthat nagy segítséget, hanem a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását. Így nagyon finom, és egészséges befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd.

Nyírfacukorral, vagy Eritrittel keverve kitűnő limonádé készíthető belőle.

Aszkorbinsav és egészségmegőrzés

  • az immunrendszer normál működéséhez 

  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

  • az idegrendszer normál műkö­déséhez.

  • fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.

  • fokozza a vas felszívódását.

  • a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül: 

    • az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.

    • a normál csontozat fenntartásához.

    • a porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.

    • a fogíny normál állapotának fenntar­tásához.

    • a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz.

    • a fogak normál állapotának fenntartásához.

Ajánlott napi bevitel

Az emberi faj egyike azon kevés emlősöknek, akik nem képesek szintetizálni az aszkorbinsavat, így folyamatosan kell azt pótolni az étrendi forrásokból. A napi ajánlott bevitel 70-125 mg között mozog, azonban egyes kutatók úgy vélik, hogy a jó egészség megőrzéséhez naponta 1000-3000 mg C-vitamint kell szedni.

Általunk ajánlott napi mennyiség 1/2 mokkáskanál (kb. 1000 mg)